ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΜΕΣΑ

banner image

 

 

Το εργαστήριο μας διαθέτει πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό.

 

TECAR therapy:
Η θεραπεία TECAR αποτελεί μια καινοτομία στον χώρο της αποκατάστασης, η οποία βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων και έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας.
Πλεονεκτεί σε σχέση με τα υπόλοιπα φυσικά μέσα γιατί:

1) Έχει επιλεκτική και στοχευμένη δράση
2) Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο από την πρώτη κιόλας συνεδρία
3) Μειώνει δραστικά τον χρόνο θεραπείας

 

Ηλεκτροθεραπεία:
Η διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στους ιστούς του οργανισμού προκαλεί νευροφυσιολογικά φαινόμενα. Πιο γνωστά είναι τα λεγόμενα TENS «Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation» και συγκαταλέγονται εξ’ ολοκλήρου στα αναλγητικά ηλεκτρικά ρεύματα.

 

Δινόλουτρο:
Αξιοποιεί την μαλακτική δράση της δίνης του νερού και μερικές φορές σε συνδυασμό με την θερμότητά του, αυξάνει την λεμφική και αιματική κυκλοφορία ενώ συμβάλλει στην απορρόφηση οιδημάτων.

 

Υπέρυθρη  ακτινοβολία:
Η εφαρμογή της βοηθά στη λύση ενδεχόμενων σπασμών της περιοχής που συνοδεύονται από άλγος ενώ προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

 

Ιοντοφόρεση:
Ορίζεται η διείσδυση, δια του δέρματος, ιόντων από φάρμακα με τη βοήθεια συνεχούς ρεύματος. Γίνεται άμεση εφαρμογή στην επώδυνη περιοχή, δεν επιβαρύνονται τα εσωτερικά όργανα, ενώ παράλληλα με το φάρμακο εκμεταλλευόμαστε και την επίδραση του ρεύματος.

 

Υπέρηχος:
Ευεργετικό αποτέλεσμα μέσω αγγειοδιαστολής, υπεραιμίας, αύξησης του μεταβολισμού, βελτίωση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης μυοχάλαση των συσπασμένων μυών καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση.

 

 

Παραφινόλουτρο:
Το παραφινόλουτρο είναι ένα φυσικό μέσο επιφανειακής θερμοθεραπείας και βαθιάς ενυδάτωσης του δέρματος. Αυξάνει τη θερμοκρασία και τη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Πετυχαίνουμε μυοχάλαση, μείωση μυϊκού σπασμού και της σκληρότητας των αρθρώσεων. Ακόμη, λόγω της φύσης της η παραφίνη δίνει μεγαλύτερη θερμοκρασία στους ιστούς και είναι περισσότερο ανεκτή σε σχέση με το νερό αντίστοιχα.

 

Γυμναστήριο - θεραπευτικός εξοπλισμός:
Στο εργαστήριό μας αγαπάμε την άσκηση και τη θεωρούμε αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας της αποκατάστασής σας! Πιστεύουμε στη σπουδαιότητα της άσκησης και όταν γίνεται με σωστή επίβλεψη και απευθύνεται σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά πετυχαίνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Στη τελευταία σας συνεδρία θα σας δοθεί ειδικό ασκησιολόγιο για το σπίτι το οποίο θα διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να δίνει την δυνατότητα στους ιστούς να θεραπευτούν, ενώ εσείς παραμένετε ενεργοί, ενώ θα θέλαμε να μας κρατάτε ενήμερες για τα αποτελέσματά σας έτσι ώστε να μειώνονται συνεχώς τα συμπτώματά σας και να βελτιώνεται η υγεία σας.

 

Κινησιοθεραπεία:
Η κινησιοθεραπεία αποτελεί βασικό κομμάτι της αποκατάστασης είτε αυτή γίνεται ενεργητικά είτε παθητικά. Στοχεύουμε στην αύξηση του εύρους τροχιάς της κάθε άρθρωσης, στην αύξηση της δύναμης και της κινητικότητας, στη βελτίωση του νευρομυικού συντονισμού, στην ελαστικότητα των μυών και στην αύξηση της αντοχής της πάσχουσας περιοχής.