ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

banner image

 

 

Το κέντρο μας, παρέχει σε κάθε ασθενή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποθεραπείας - αποκατάστασης με στόχο την ποιοτική επανένταξή του στις καθημερινές απαιτήσεις και υποχρεώσεις του.

Τα προγράμματα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, την επιβάρυνση του κάθε τραυματισμού, τον επαγγελματικό προσανατολισμό του κάθε ατόμου, την αθλητική του δραστηριότητα και είναι εξ’ ολοκλήρου εξατομικευμένα.

 

Στόχοι

•    Ελαχιστοποίηση τραυματισμών
•    Ποιοτική επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα και την καθημερινότητα
•    Επαναφορά του σώματος στη φυσιολογική κατάσταση
•    Μείωση κόπωσης
•    Αποφυγή μυϊκών τραυματισμών
•    Διατήρηση ελαστικότητας
•    Βελτίωση της απόδοσης


 

Μέθοδοι

Επιλογή μέσα από μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών:


Μέθοδος ξηράς βελόνας:
Η τεχνική της ξηράς βελόνας ουσιαστικά περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνας βελονισμού στον μύ μέσω της επιδερμίδας ώστε να «απελευθερώσει» πιθανά μυοπεριτοναϊκά σημεία πυροδότησης (trigger points). Η ξηρά βελόνα οδηγεί σε χαλάρωση βαθύτερων ιστικών δομών, προκαλώντας έτσι σημαντική βελτίωση στην κίνηση και ανακούφιση από τον πόνo.

 

Kinesio Taping:
Η μέθοδος Kinesio Taping έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος ενώ επιτρέπει την υποστήριξη και σταθερότητα στους μυς και τις αρθρώσεις χωρίς να περιορίζει τη κίνηση.

 

Αποκατάσταση με βεντούζες:
Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία μορφή εναλλακτικής ιατρικής, κατά την οποία ο θεραπευτής τοποθετεί ειδικές βεντούζες στο δέρμα για λίγα λεπτά, προκαλώντας μια αναρρόφηση. Έτσι, αντιμετωπίζουμε τους πόνους, τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα είναι και μία μέθοδος χαλάρωσης.


 

Εξειδικευμένη θεραπευτική άσκηση

 

Μέθοδος McKenzie:
Η Mέθοδος McKenzie® Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία® (ΜΔΘ) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη Mέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας  του σπονδυλικού πόνου και του πόνου των άκρων,  που  αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, από τον φυσικοθεραπευτή Robin McKenzie. Η ΜΔΘ είναι η φιλοσοφία της ενεργού εμπλοκής και εκπαίδευσης του ασθενούς και χρησιμοποιείται από κλινικούς  και ασθενείς σε όλο τον κόσμο, στην αντιμετώπιση των  προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των περιφερειακών αρθρώσεων. Η προσέγγιση αυτή, με βάση τις διαθέσιμες μεθόδους, εξακολουθεί να είναι μία από τις πλέον τεκμηριωμένες συντηρητικές θεραπείες.

 

Τεχνικές PNF:
Οι τεχνικές PNF (Proprioceptive Neuromuscular Facilitation), ή αλλιώς «Ιδιοδεκτική Νευρομυϊκή Διευκόλυνση» αποτελούν ένα σύνολο δυναμικής προσέγγισης για την αξιολόγηση και τη θεραπεία νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων. Κατά την εφαρμογή των PNF τεχνικών δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον κορμό, αλλά αυτές αποτελούν ένα σύνολο τεχνικών θετικής θεραπευτικής προσέγγισης που απευθύνεται σε ολόκληρο τον οργανισμό.

 

Θεραπευτική μάλαξη

 

Κατ'οίκον θεραπείες
Ακόμη, το φυσικοθεραπευτήριό μας αναλαμβάνει και κατ’ οίκον θεραπείες στον ιδιωτικό σας χώρο κατόπιν συνεννόησης μαζί μας. Εγγυόμαστε την απόλυτη εχεμύθεια και υποστήριξη στο χώρο σας προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.